Dit zijn de woontrends van 2021 – en zo pas je kunst daarin toe

Dé woontrends 2021: Nu we met z’n allen veel meer thuis zitten dan voorheen is het interieur voor velen nóg belangrijker geworden. Als je bijvoorbeeld thuis werkt, dan is het belangrijk dat je dat doet op een plek waar je jezelf prettig voelt. Een plek die stimuleert, waar je inspiratie vindt. Tegelijkertijd moet je thuis ook een plek van rust zijn, waar je je na het werken kunt ontspannen en waar je het gevoel kunt krijgen even niets te moeten. De woontrends van 2021 springen daar op in. Pas je deze woontrends toe op je interieur, dan creëer je ruimtes die zowel inspireren als ruimte bieden voor ontspanning. Bovendien zijn de woontrends van 2021 ook nog eens esthetisch erg verantwoord. In deze blog vertellen we je wat de trends voor 2021 zijn, en ook hoe je kunst kunt toepassen in deze trends. Kunst kan namelijk altijd, wat voor trends je ook toepast in je woning.

Woontrend 1: Pronkstukken

Herinner je je de tijd dat je je vensterbank volpropte met kattenbeeldjes, piepkleine vaasjes en waxinelichthoudertjes? Die tijd, de tijd van kleine tierelantijntjes, is voorbij. Het mag allemaal best wat groter. Beter twee mooie grote kandelaars, dan zes waxinelichthoudertjes. Beter één groot beeld van wat voor dier dan ook, dan tien muizen op een rijtje. Groot betekent namelijk overzichtelijk, rustig en stoer (en makkelijk schoon te houden!), terwijl kleine spullen al snel druk en rommelig ogen. Bedenk je goed dat je accessoires in huis best eyecatchers mogen zijn, met opvallende kleuren en/of patronen. Stem je accessoires wel op elkaar af, zodat het geheel rustig blijft.

Kunst aan de muur kan ook een pronkstuk zijn. Wees niet bang dat je kunstwerk aan de muur te groot zal zijn. Als je de rest van de woning rustig houdt en de kleuren afstemt op het kunstwerk dat je aan de muur hebt te hangen, zal het zorgen voor een mooie balans in huis.

Woontrend 2: Lichte houtsoorten

Mag het aan de wand best wat donker zijn anno 2021, zie je dat in vloeren momenteel weinig meer terug. In 2021 zijn lichte houtsoorten juist de trend. De visgraatvloer is nog altijd erg populair, maar ook met gewoon rechttoe rechtaan kom je nog prima weg.

Woontrend 3: Botanisch

Deze trend is eigenlijk al jaren gaande en blijft ook in 2021 gewoon een trend: botanisch, oftewel alles wat met planten te maken heeft. Een kunstwerk dat hier goed bij past is Het aardse paradijs van Jan Brueghel de Oude & Peter Paul Rubens. Dit werk hang je bijvoorbeeld boven een dressoir waarop je een grote pot (daarmee voldoe je direct ook aan de eerste trend, het pronkstuk) met bijvoorbeeld een Monstera Deliciosa zet.

Woontrend 4: Cirkels

Cirkels geven een wand een speels uiterlijk en zijn makkelijk om mee te mixen en te matchen. Cirkels zie je in verschillende soorten terugkomen in interieurs. Bijvoorbeeld in cirkelvormige wandklokken, maar ook bedrukte wandcirkels zie je anno 2021 veel in Nederlandse interieurs verschijnen. Erg trendy zijn kunstwerken van bijvoorbeeld het Rijksmuseum op wandcirkels, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals fotos en moderne kunst.

Woontrend 5: Donkerblauw

Dé trendkleur van 2021 is donkerblauw. Je ziet het overal in terug, aan de wand, in woningdecoratie, meubels en beddengoed. Donkerblauw is een luxe kleur, die zich goed laat combineren met bijvoorbeeld goud- en kopertinten, maar ook fluweeloranje, oudroze, okergeel en andere herfstachtige kleuren.

Donkerblauw zie je ook veel terug in de werken van de oude meesters. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Melkmeisje of de Brieflezende vrouw van Vermeer? Of het Stilleven met bloemen van Cornelia van der Mijn? Ook in de Liefdesbrief van Vermeer komt donkerblauw prominent terug.

Woontrend 6: Werelds

De laatste trend van de woontrends 2021 die we hier met je bespreken is de ‘wereldse’ trend. Nu je zelf de wijde wereld niet in kan, haal je de wijde wereld gewoon in huis! Kies je voor Zuid-Amerikaanse invloeden, Afrikaanse, Aziatische of misschien wel Russische invloeden in huis? De keuze is aan jou! Welke windstreek je ook kiest, je zult je interieur altijd een unieke uitstraling geven die iets van jouw persoonlijkheid illustreert.

In een tijd van globalisering is niets meer echt gek natuurlijk, dus je kunt prima een Hollandse oude meester zoals Het straatje van Vermeer combineren met een interieur gebaseerd op het mediterraanse Italië. Of je hangt een portret van Willem I, prins van Oranje tussen vakantiefoto’s uit Cuba en Thailand. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is te combineren. Als je maar let op een bepaalde samenhang in het geheel qua kleur, dan is de stijl van ondergeschikt belang.

het straatje vermeer woontrends 2021

Op deze afbeelding zie je het volgende werk:
Het straatje 100x75cm.

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en op het materiaal van het product dat je koopt. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! De gratis wandcirkel is inclusief luxe ophangsysteem (inclusief muurafstandhouders)!

Zodra je een product in je winkelmand plaatst kun je kiezen uit deze zes verschillende kunstwerken als gratis wandcirkel!