Kunstwerken voor aan de muur buiten

Vorige week schreven we over hoe je het voorjaar in huis haalt en hoe kunst daarbij past. Deze week schrijven we ook over een onderwerp wat bij het thema voorjaar past, maar deze keer nemen we je juist mee naar buiten in plaats van naar binnen! Het voorjaar is namelijk bij uitstek het seizoen om met je tuin aan de slag te gaan. Doordat het langer licht is, de temperaturen stijgen en alles weer begint te groeien en te bloeien is het voorjaar hét seizoen waarin veel tuinen worden aangepakt. Vaak gaat het om onderhoud en het zorgen voor nieuwe beplanting. Maar heb je ook al eens aan gedacht aan tuinstyling, en zo je tuin een hippe look te geven? Wij vertellen je graag hoe je dat kunt doen, en hoe je daar kunstwerken voor aan de muur buiten bij kunt gebruiken.

Hippe tuin met kunstwerken voor aan de muur buiten

Vroeger – en dan hebben we het nog niet eens over héél lang geleden – zag je veel tuinen die praktisch ingericht waren. Net als tuinhuisjes en overkappingen, die waren nauwelijks voor de sfeer maar vooral voor het opbergen van de fietsen, de grasmaaier en overig tuingereedschap.

Tegenwoordig is dat wel anders. Veel mensen zijn de tuin echt als een eldorado gaan beschouwen. Een plek waar je tot rust komt, waar je vrienden uitnodigt, waar je met de buren gaat barbecuen of waar je in de zomer feestjes geeft. Misschien lees je graag een goed boek terwijl je languit op de loungebank ligt, pak je zonnestralen vanuit de hangmat of geniet je vanuit de overkapping van hoe de kinderen zandtaartjes bakken in hun zandbak in de tuin.

Een tuin is meer en meer een plek geworden waar je graag wilt zijn, in plaats van een plek die je ‘moet’ onderhouden. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin een plek is waar je blij van wordt? Daar komt toch echt een beetje tuinstyling bij kijken. En wellicht een beetje kunst!

Hoe pak je tuinstyling aan?

Tuinstyling begint bij het inventariseren van je dromen en wensen. Wil je een heel natuurlijke tuin, of juist een tuin waar weinig onderhoud voor nodig is? Wil je een tuin waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen, of wil je een tuin waar je gemakkelijk gasten kunt ontvangen of misschien wel allebei? Misschien is je tuin in de basis al zoals je het voor ogen hebt. Dan kun je je uit gaan leven op details, zoals het plaatsen van de juiste potterie of het zorgdragen voor mooi tuinmeubilair. Misschien is er nog wat meer nodig om van je tuin een fijne plek te maken. Dan is het handig om eerst een tuinontwerp te (laten) maken, alvorens je de schop in de grond zet. 

Als je eenmaal een tuinontwerp hebt kun je aan de slag gaan met bestrating, beplanting, het timmeren van een overkapping of tuinhuisje (of dat laat je doen natuurlijk) en zo draag je zorg voor een goede basis. Maar is het dan al knus?

Als je tuin in de basis goed is kun je gaan kijken naar wat er nodig is om van je tuin een knusse plek te maken. Misschien zit dat in het plaatsen van mooi tuinmeubilair, het planten van mooie planten en struiken of het inrichten van je overkapping. In een overkapping kun je met loungemeubilair en kussentjes en kleedjes een hele knusse sfeer creëeren. Ook het ophangen van lampjes verricht wonderen voor je tuin. Denk daarbij aan lampjes die aan je schutting hangen of die je overkapping verlichten, lampjes die je in de grond hebt staan of die je als een lichtsnoer boven je tuintafel hebt hangen.

Potten en planten

Een groot deel van de sfeer in je tuin wordt bepaald door de potten en planten die je in je tuin hebt staan. Je kunt kiezen voor grote robuuste plantenbakken voor een rustig en overzichtelijk geheel, maar je kunt ook kiezen voor her en der kleinere potten verspreid over de hele tuin. Zoals met zoveel dingen geldt: het is een kwestie van smaak. Dat geldt ook voor je planten. Hou je van hangplanten, mediterrane planten, fruitboompjes of juist struiken met grote bloemen? Je kunt de potten en planten al meenemen in je tuinontwerp, maar je kunt het ook in een later stadium bepalen, wanneer de basis van je tuin staat en je beter kunt bepalen wat er nog nodig is om je tuin een gezellige sfeer mee te geven.

Kunst aan de muur in de tuin

Waar komt Easycanvas dan bij kijken? Nou, bij de kunst voor aan de muur natuurlijk! Kunst aan de muur is een trend in de wereld van tuinstyling. Een kunstwerk aan de muur maakt soms net een deel van de tuin af. Die kale schutting of die lege wand in de overkapping wordt met een kunstwerk zowaar een outdoor expositieruimte. En hoe leuk is het om bijvoorbeeld bloemen die je in je tuin hebt terug te zien in een schilderij aan de muur? Of om de kleuren van je kunstwerk terug te laten komen in je tuinkussens?

Veel mensen vrezen ervoor dat werken voor aan de wand snel aan kwaliteit verliezen doordat ze aan de elementen bloot worden gesteld. Onze werken van oude meesters op canvas verkleuren echter niet in de zon, en dat maakt dat onze canvasdoeken de beste keuze zijn voor kunst in je tuin. Dat geldt ook voor onze wandcirkels, die zowel binnen- als buiten opgehangen kunnen worden. De canvasdoeken en wandcirkels worden standaard geleverd met een ophangsysteem voor binnen. Omdat het buiten nogal eens hard kan waaien raden we wel aan om eens kritisch te kijken naar hoe je deze buiten ophangt. Aan de canvasdoeken en wandcirkels zal het niet liggen, die zijn namelijk van optimale kwaliteit. EasyCanvas staat namelijk garant voor kwaliteit vervaardigd in Nederland.

Wat zijn leuke kunstwerken voor aan de muur buiten?

We kunnen niet genoeg blijven benadrukken dat smaken verschillen en dat het voor iedereen dus anders is wat zij leuke kunstwerken voor aan de muur buiten vinden, maar we hebben uiteraard wel een paar leuke suggesties. Zo past Amandelbloesem van Vincent van Gogh goed in een tuin met appel- en/of perenbomen, is Een boeket van Henriëtte Geertruida Knip een leuke keuze voor liefhebbers van bloemen als pioenrozen en past Ezeltje rijden langs het strand van Isaac Israels goed bij mensen die een beachy look in hun tuin willen creëeren.

kunstwerken voor aan de muur buiten

Op deze afbeelding zie je het volgende werk:
Een boeket -Henriëtte Geertruida Knip

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en op het materiaal van het product dat je koopt. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! De gratis wandcirkel is inclusief luxe ophangsysteem (inclusief muurafstandhouders)!

Zodra je een product in je winkelmand plaatst kun je kiezen uit deze zes verschillende kunstwerken als gratis wandcirkel!