Mix modern en klassiek in je interieur

Als je houdt van klassieke elementen in je interieur dan hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je woonkamer eruit komt te zien als een Franse balzaal uit de renaissance. Andersom is het ook zo dat wanneer je houdt van een moderne interieurstijl, dat het niet zo hoeft te zijn dat je ruimte doet denken aan een moderne kunstgalerie. In beide zul je je misschien wel niet 100% thuisvoelen. Het strakke en moderne interieur mist iets knussigs, terwijl het klassieke interieur een link met de hedendaagse realiteit lijkt te missen. Het is dus een kunst om daarin een fijne mix te realiseren. Een mix van modern en klassiek. Het is aan jou om de verhouding te bepalen!

Hoe mix je modern en klassiek in je interieur?

Een modern interieur kenmerkt zich door veel strakke lijnen, zwart/wit en eventueel felle kleuren. Bij een klassiek interieur zie je dan weer meer aardetinten, versiersels en rondingen. Het is een kunst om hier een goede samenhang in te bepalen. Neem nog maar eens die renaissance balzaal in gedachte; wanneer je hier een oude meester in vervangt voor een Banksy of een werk van Herman Brood, dan is de samenhang nog helemaal zoek. Maar als je meerdere werken vervangt voor moderne werken én ook nog eens let op de kleurstelling van de nieuwe werken, dan komt er al meer samenhang kijken in het geheel.

Nu is jouw woon- of slaapkamer waarschijnlijk niet een Franse balzaal, en zul je dus op een andere manier te werk moeten gaan. Het hangt er ook vanaf of je een ruimte van ‘scratch’ af aan mag inrichten, of dat er al een basis staat.

Als je een kale ruimte mag gaan indelen kun je eerst de basis gaan bepalen. De schil (vloer, wanden en raambekleding) zorgt voor een basis. Veel mensen kiezen ervoor om die basis neutraal te houden. Dus geen knalgele vloer of paarse gordijnen, maar een mooie houten vloer met een rustige kleur aan de wand.

Mag het van jou al in de ‘schil’ allemaal wat gedurfder? Wat dacht je dan van ons groots behang? Met dit behang uit één stuk breng je de oude meesters tot leven aan jouw wand. Een perfecte mix van klassiek (de oude meester) en modern (het hedendaagse behang).

Houd rekening met kleuren als je modern en klassiek gaat mixen

Bij het inrichten van je ruimte kun je je helemaal gaan uitleven op de mix modern/klassiek. Een modern bankstel met een klassiek vloerkleed, verf een klassieke houten kast in een knalkleurtje, plaats een moderne vaas naast een oud beeldje; het kan en mag allemaal! Het is daarbij wel belangrijk om je te houden aan een bepaalde kleurstelling; combineer bijvoorbeeld ton-sur-tonkleuren, harmonieuze kleuren of juist contrasterende kleuren. Meer over kleuren combineren lees je in deze blog!

Een tijdje geleden schreven we ook een blog over het creëren van een inspirerende art-wall. Zo’n art-wall biedt je ook de gelegenheid om te modern en klassiek te combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe foto’s in een klassieke lijst gecombineerd met een oude meester in een nieuw jasje? Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt!

Nog een leuke manier om klassiek en modern te combineren is door de schilderijen van de Hollandse oude meesters in een nieuw jasje op te hangen. Het Meisje in rode kimono van George Hendrik Breitner of de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn lijken op acrylglas héél anders dan op bijvoorbeeld canvas!

Durf te experimenteren met modern en klassiek

Eigenlijk is het mixen van klassiek en modern vooral een kwestie van durven. Durf vooral ook te experimenteren. Je zult zien dat je zo verrassende combinaties gaat ontdekken, die je ruimte spannend maken.

mix modern en klassiek

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Ontvang nu bij iedere bestelling een gratis trendy wandcirkel cadeau! Wie wordt daar nu niet blij van?

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en bij aanschaf van een wandcirkel ontvang je de gratis wandcirkel op hetzelfde materiaal. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! Bij canvas leveren wij Dibond. Uiteraard ontvang je bij de gratis wandcirkel natuurlijk ook een gratis ophangsysteem.

Daarnaast is EasyCanvas ook met maatschappelijk verantwoordelijke projecten bezig. Je kunt ook jouw wandcirkel schenken aan een verzorgingstehuis. Zo brengen we kunst bij de bewoners. Kunst biedt rust, kracht en/of prikkels de zintuigen. Een win-win situatie!

Benieuwt uit welke wandcirkels je kan kiezen, of waar je deze kan toevoegen aan jouw winkelmand? Bekijk hier de uitleg over deze actie!