Wat doet kunst met de mens?

Laten we eerlijk zijn; kunst is natuurlijk een luxe. Iedereen die een minimalistische levensstijl aanhangt zal het kunnen bevestigen: kunst heb je in principe niet nodig. Je kunt prima leven zonder kunst aan de muur. Maar klopt die gedachte wel? Op individueel vlak zal het misschien zo kunnen zijn dat je kunt leven zonder kunst. Dan heb je misschien genoeg aan een gevulde koelkast, een bed om in te slapen en kleren om te dragen. Maar praten we over de gehele mensheid, dan is kunst niet zomaar een leuk hebbedingetje. Wat doet het met de mens? Kunst is broodnodig. Het is gebruikt als protestvorm, als educatiemateriaal. Kunst biedt historisch besef. Kunst biedt de maatschappij een spiegel. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Is kunst nodig?

Door de jaren heen is er veel discussie geweest over o.a. subsidiëring van kunstenaars en musea. Wanneer kunst gezien wordt als ‘een hobby’ van iemand die ‘leuk kan schilderen’, dan heeft kunst geen kans van slagen. Wanneer kunst gezien wordt als de broodnodige spiegel die de maatschappij nodig heeft, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal.

Wat doet kunst met kinderen?

Om de nut en noodzaak van kunst te kunnen duiden zijn er door de jaren heen ook veel verschillende onderzoeken geweest over wat kunst nou eigenlijk met de mens doet. In dit artikel valt bijvoorbeeld te lezen over wat het met het kinderbrein doet. Ook dit artikel over hetzelfde onderwerp is interessant om te lezen.

Kunst is goed voor de gezondheid

Dat kunst goed is voor het stimuleren van het kinderbrein mag duidelijk zijn, maar wist je wel dat kunst ook goed is voor de gezondheid? Uit onderzoek van een Haags ziekenhuis is bijvoorbeeld gebleken dat kunst een positief effect heeft op het herstel, dankzij verandering van hersenactiviteit. Uit andere onderzoeken blijkt dan weer dat kunst stressverlagend werkt en er zijn positieve effecten te zien op het cognitieve en probleemoplossende vermogen.

Om die en andere redenen sponsoren wij als Easycanvas ruim veertig verzorgingstehuizen in heel Nederland. Ook voor mensen met dementie is kunst erg belangrijk. Het kan zorgen voor herkenning, emotie en beroering. Wanneer mensen de woorden niet (meer) weten te vinden kan kunst tevens helpen als communicatiemiddel.

Kunst voor iedereen

Maar, échte kunst zoals het bijvoorbeeld in het Rijksmuseum hangt, dat is voor velen van ons natuurlijk onbetaalbaar. En toch zijn dat vaak de werken die zoveel emotie bij ons oproepen. Hoe graag we ook naar een museum gaan, het is ook fijn om zelf kunst in huis te hebben hangen of staan. Daarom zijn wij zo blij met de hedendaagse technieken die het mogelijk maken om zelf meesterwerken in huis te halen, aangepast aan de interieurtrends van nu. Kunst is voor iedereen, en wij als Easycanvas maken het mogelijk.

Welk museumstuk uit het Rijksmuseum kan jou erg ontroeren? Bestel deze dan nu op canvas of wandcirkel!

kunst

Op deze afbeelding zie je de volgende werken:
Meisje met de parel
Stilleven met bloemen in glazen vaas
Kinderen der zee

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Ontvang nu bij iedere bestelling een gratis trendy wandcirkel cadeau! Wie wordt daar nu niet blij van?

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en bij aanschaf van een wandcirkel ontvang je de gratis wandcirkel op hetzelfde materiaal. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! Bij canvas leveren wij Dibond. Uiteraard ontvang je bij de gratis wandcirkel natuurlijk ook een gratis ophangsysteem.

Daarnaast is EasyCanvas ook met maatschappelijk verantwoordelijke projecten bezig. Je kunt ook jouw wandcirkel schenken aan een verzorgingstehuis. Zo brengen we kunst bij de bewoners. Kunst biedt rust, kracht en/of prikkels de zintuigen. Een win-win situatie!

Benieuwt uit welke wandcirkels je kan kiezen, of waar je deze kan toevoegen aan jouw winkelmand? Bekijk hier de uitleg over deze actie!