Kunst doet een heleboel met mensen. Kunst kan prikkelen, ontroeren, vrolijk stemmen, zorgen voor herkenning of juist verwondering, het biedt rust en steun, het kan een discussie op gang brengen of aandacht vragen voor een maatschappelijk probleem. Een maatschappelijk probleem waar wij als Easycanvas ons erg bij betrokken voelen is het probleem van eenzaamheid onder ouderen. Daarom voorzien wij verzorgingstehuizen van gratis kunst.

Gratis kunst voor verzorgingstehuizen

Een maatschappelijk probleem waar wij als Easycanvas ons erg bij betrokken voelen is het probleem van eenzaamheid onder ouderen. Ouderen in verzorgingstehuizen ervaren sowieso al een grote mate van eenzaamheid, en dat is het afgelopen jaar door alle restricties rondom Covid-19 alleen maar erger geworden. Dat trekken we ons aan. De oplossing voor het probleem op de grote schaal hebben wij natuurlijk niet. Maar we kunnen wel ons steentje bijdragen in het zorgen voor een huiselijke en fijne leefomgeving, waarin ouderen zich prettig, erkend en veilig voelen. Onze kunst speelt daarin een grote rol.

Easycanvas ondersteunt inmiddels meer dan 40 verzorgingstehuizen in Nederland. Deze verzorgingstehuizen zijn door ons voorzien van gratis kunst voor aan de wand, in de vorm van wandcirkels, kunst op canvas en groots behang. De afbeeldingen van kunst uit onder andere het Rijksmuseum en het Mauritshuis roepen bij ouderen vaak een gevoel van nostalgie op. En nostalgie zorgt voor een grote mate van steun, rust en veiligheid.

Doneer je gratis kunst wandcirkel

Ook jij als klant van Easycanvas kan een rol spelen in de ondersteuning van ouderen in verzorgingshuizen! Al langere tijd geven wij bij iedere bestelling een wandcirkel t.w.v. €44,95 cadeau. Je kunt er bij het afrekenen voor kiezen om deze wandcirkel niet zelf te ontvangen, maar deze te doneren aan een verzorgingstehuis. Wij zorgen er dan voor dat deze wandcirkels op een goed plekje terecht komen!

We planten een boom per canvas

Naast het ondersteunen van verzorgingshuizen doen we meer op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We planten namelijk per verkocht canvas een boom. Dat doen we niet helemaal zelf, maar dat laten we doen door per canvas een boom te schenken aan de organisatie onetreeplanted.org. Deze organisatie zorgt ervoor dat de bomen daar geplant worden, waar ze het hardst nodig zijn. Waarom we dit doen? Voor onze canvasproducten is het nodig om hout te gebruiken. Zonder houten frames kun je de canvasdoeken natuurlijk niet aan de muur hangen. En om hout te kunnen gebruiken moeten er natuurlijk bomen worden gekapt. We willen onze ogen niet sluiten voor de problematiek van ontbossing wereldwijd, en daarom hebben we gekozen voor een betrouwbare partner als onetreeplanted.org. Zo zijn we geen onderdeel van het probleem, maar wel onderdeel van de oplossing.

Wil je meer weten over het werk van onetreeplanted.org? Klik dan hier.

gratis kunst voor verzorgingstehuizen

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en op het materiaal van het product dat je koopt. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! De gratis wandcirkel is inclusief luxe ophangsysteem (inclusief muurafstandhouders)!

Zodra je een product in je winkelmand plaatst kun je kiezen uit deze zes verschillende kunstwerken als gratis wandcirkel! Heb je zelf geen belang bij een gratis wandcirkel? Kies dan voor de optie ‘doneren aan verzorgingstehuizen’.