Creëer een inspirerende art-wall in huis

Een tijdje geleden schreven we hier over dé woon- en interieurtrends van 2021. Pronkstukken, de kleur donkerblauw, lichte houtsoorten, wereldse items, botanisch en cirkels zie je dit jaar overal terugkomen. Een trend waar we toen nog niet over geschreven hebben, maar die wel enorm in opkomst is, is de art-wall! Voor het creëren van een art wall heb je wel wat lef nodig. Een art-wall wordt namelijk wel gezien als een reflectie van degene die de muur creëerde. Als je dat in gedachte houdt dan wil je natuurlijk niet met een Live-Love-Laugh-quote of een bordje met ‘regels van het huis’ aan komen zetten! Maar hoe creëer je dan wel een inspirerende art-wall?

Wat is eigenlijk een art-wall?

Een art-wall is een muur die voorzien is van kunst. Het leuke is dat je het zo gek en zo groot kunt maken als je zelf wil. Misschien wil je een vierkante meter van je muur vullen met lijstjes met verschillende kunstwerken, wil je de hele wand voorzien van wandcirkels of heb je een heel groot kunstwerk dat in z’n eentje al anderhalve vierkante meter beslaat. Het hoeven overigens ook niet alleen maar schilderijen of werken in lijstjes te zijn, het kunnen ook voorwerpen zijn, zoals bijvoorbeeld oude analoge camera’s of Afrikaanse maskers; we noemen maar even iets.

Hoe creëer je een inspirerende art-wall?

Art-walls zie je veel in winkelinterieurs, kantoorpanden maar ook in de woonkamer kan een art-wall een leuke toevoeging zijn. Hoe zorg je er nou voor dat jouw art-wall een eyecatcher wordt?

Stap 1: zoek een geschikte muur. Dit klinkt als een logische eerste stap, maar geloof ons: niet iedere muur is geschikt als art-wall. Kijk goed naar de omgeving van je muur. Hangen er gordijnen in de weg, staat er een kast hinderlijk voor je muur of hangt er al een grote spiegel aan je wand? Dan kan het best zijn dat dit niet de meest geschikte muur is.

Stap 2: verzamel je kunstobjecten voor aan de wand en zorg ervoor dat dit matcht. Je kunt gaan voor één stijl, pop-art, klassiek, minimalistisch, modern (we noemen maar wat), maar je kunt ook stijlen gaan matchen. Let daarbij goed op of het kleurgebruik ook matcht. Werk bij voorkeur met een basiskleur die je in de verschillende werken terug laat komen. Je kunt ook een schilderij als basis nemen en van daaruit andere werken kiezen die passen bij je ‘hoofdobject’.

Wat inspirerend is is voor ieder verschillend. De één houdt van oude meesters, de ander van minimalistisch lijnenspel, weer een ander houdt van typografie en weer een ander houdt van moderne fotografie. Waar je ook voor kiest, kies iets wat bij je past.

Dit zijn in ieder geval de 8 mooiste oude meesters, volgens ons althans! 

Stap 3: boren maar! Leg van tevoren al je kunstobjecten voor je neer op de grond, en bepaal zo hoe het op de wand komt te hangen. Het is aan jezelf om te bepalen hoe dat wordt, daar ben je namelijk helemaal vrij in. Misschien heb je negen schilderijen van ieder hetzelfde formaat, dan kun je die in drie gelijke rijen van drie ophangen. Wil je het wat speelser, dan kies je ervoor om de middelste rij een plaatsje op te laten schuiven of hang je de werken trapsgewijs op.

Heb je werken van allerlei verschillende formaten? Puzzelen dan maar!

Stap 4: breng je verlichting op orde. Het is leuk om je kunstwerken het licht te geven die ze verdienen. Dat kun je gemakkelijk bewerkstelligen door spotjes op te hangen. Dit kan aan het plafond, maar wellicht is het ook leuk om tússen je kunstwerken een spotje op te hangen voor een speels effect?

Inspirerende art-wall met oude meesters

Suggesties voor inspirerende kunstwerken voor je art-wall hebben we natuurlijk voor je. Bekijk daarvoor onze pagina met canvasdoeken van oude meesters. Alle werken op canvas zijn ook verkrijgbaar als wandcirkel (gemaakt van dibond, forex of acrylglas).

art-wall easycanvas

Gratis wandcirkel bij iedere bestelling!

Ontvang nu bij iedere bestelling een gratis trendy wandcirkel cadeau! Wie wordt daar nu niet blij van?

Een gratis wandcirkel, hoe leuk is dat! We leveren de gratis wandcirkel op Ø40cm en bij aanschaf van een wandcirkel ontvang je de gratis wandcirkel op hetzelfde materiaal. Dus als je een wandcirkel acrylglas koopt, ontvang je de gratis wandcirkel ook van acrylglas! Bij canvas leveren wij Dibond. Uiteraard ontvang je bij de gratis wandcirkel natuurlijk ook een gratis ophangsysteem.

Daarnaast is EasyCanvas ook met maatschappelijk verantwoordelijke projecten bezig. Je kunt ook jouw wandcirkel schenken aan een verzorgingstehuis. Zo brengen we kunst bij de bewoners. Kunst biedt rust, kracht en/of prikkels de zintuigen. Een win-win situatie!

Benieuwt uit welke wandcirkels je kan kiezen, of waar je deze kan toevoegen aan jouw winkelmand? Bekijk hier de uitleg over deze actie!